Årbok 2022
Årboken har artikler om dinosaurutstilling, Equinors historie på Nord-Jæren, Dokumentasjonsprosjekt om Alexander L. Kielland-ulykken, risikoreduksjon på Statfjord-plattformene, 2022 på oljemuseet, Heimdal-feltet, Petrocultures 2022 og om konserveringsprosjektet Snurre.
Les artikler
Årbok 2021
Årboken har artikler om ti oljebud, utstillingen «Ned i dypet», olje – arbeid og klima, prosjektet Equinor 50 år, kompetanseoppbygging i Statoil, Statoils første funn, vingeklipping av Statoil, delprivatisering av Statoil og fusjon med Hydro, Equinors veier ut i verden, Mongstad og Statoil, 2021 på oljemuseet, Standards Oils etablering i Skandinavia og om hukommelse knyttet til fotografier.
Les artikler
Årbok 2020
Årboken har artikler om industriminnenettsteder, prosjektet Equinor 50 år, innflytting i nytt museumsmagasin i Dusavik, norsk ressursbasert folkerettskompetanse, Høyesteretts dom i klimasaken, Norges første oljeraffineri ved Mandal, utstillingen «På jobb under vann», boken «Plattformen som ikke kunne velte» og om koronaåret.
Les artikler
Arboken har artikler om åpningen av nytt museumsmagasin i Dusavik, om klimaproblematikk, om letebrønner på norsk sokkel, om subseahistorien som bok og utstilling og om utstillingen «20 ting og en tang».
Les artikler
Årbok 2018
Årboken har artikler om Draugen-feltet, prosjektet Industriminne Draugen og om Kristiansund som oljeby. Les artikler
Forside årbok for Norsk Oljemuseum 2016
Årbok 2016
Årboken har artikler relatert til filmen «Oljeunge».
Årbok 2015
Årboken har artikler relatert til prosjektet kulturminne Valhall. Det er blant annet artikler om funnet av Valhall og Hod, drift av Valhall, yrkesliv på Valhall, boring, banker og finansiering, fagforeningen ABC og om kraft fra land.
Årbok 2014
Årboken har artikler om 50 år med oljevirksomhet, jubileum og fornying, minneplakett over Nordsjødykkerne, oljepuberteten, oljeleting i nord samt norsk olje- og gassarkiv.
Årbok 2013
Les artikler
Årboken har energi og klima som tema, i anledning åpning av utstillingen «Energi – problemet eller løsningen?». Man kan blant annet lese om klimaendringer, og om Norges olje og gass er en del av problemet.
Årbok 2012
Les artikler
Årboken har Statfjordfeltet som tema, i anledning dokumentasjonsprosjektet kulturminne Statfjord. Man kan blant annet lese om utstillingen «Statfjord – giganten som sprenger grenser», om Statfjords oppstartsår og om salg av olje og gass.
Årbok 2011
Les artikler
Årboken har artikler om oljebyer i Norge, petroleumsbyen ved Barentshavet (Hammerfest), Kristiansund som oljeby og om Trondheim og oljen.
Årbok 2010
Les artikler
Årboken har artikler om utstillingen Oljen i økonomien, oljeøkonomi, Sven Søndervik, kulturminneplanen og Petroleumskartet.
Årbok 2009
Les artikler
Årboken har artikler om Nordsjødykkerutstillingen, dokumentasjonsprosjektet om Nordsjødykkerne, oljemuseet 10 år og de første oljefunn på norsk sokkel.
Årbok 2008
Les artikler
Årboken har artikler om Geoparken, publikumsundersøkelsen 2008, kulturminneplan for petroleumsvirksomheten, utvikling på norsk sokkel, forsyningsskip og Brødrene Hanssens Auto.
Årbok 2007
Les artikler
Årboken har som tema prosjektet kulturminne Frigg, med nettsted og utstilling. Det er artikler om arbeidsliv og dagligliv på Frigg, gass fra Frigg til britene, SKULD-prosjektet, plattformene på Frigg, Totals fremtid etter Frigg, Frigg på museum og gjenstander fra Frigg.
Årbok 2006
Les artikler
Årboken har artikler om Petropolis og andre formidlingsprosjekter, oljemuseet 25 år, fjerning av oljeinstallasjoner, dykking fra selfangstskute og om en dynamisk oljemodell
Årbok 2005
Les artikler
Årboken har artikler om arbeidslivet på Ekofiskfeltet
Årbok 2004
Les artikler
Årboken har artikler om dinosaurutstilling, pionerer på Ekofisk, prosjektet kulturminne Ekofisk, Statfjord, Statfjordhistorier, Shellraffineriet, geologi på Svalbard og om økonomisk betydning av norsk oljevirksomhet.
Årbok 2003
Les artikler
Årboken har artikler om konsesjonspolitikk, nordsjødykking, Gassco, Ormen Lange, e-drift og om gjenstandsfilosofi og lagersituasjon ved Norsk Oljemuseum
Årbok 2002
Les artikler
Årboken har artikler om landsverneplan for oljeeventyret, utstillingen Stavanger er stedet, Hans Olsen og Standard Oil, Stavanger Gassverk, Naturgass, Snøhvit, pioneren Egil Lima og interaktivitet i utstillingene
Årbok 2001
Les artikler
Årboken har artikler om Petoro, Ekofisk, petroleumsressurser, oljemuseet og realfagene og om oljeplattformen Drill Master.
Årbok 2000
Les artikler
Årboken har artikler om Statoil og SDØE, norsk oljepolitikk, naturgass, kostnadseffektivisering, kvinner i oljeindustrien, museumsutstillinger som kunstverk, Ekofisk som kulturminne, Morten Sæbøs boksamling og om oljemuseets venneforening.
Årbok 1999
Les artikler
Årboken har som tema åpningen av Norsk Oljemuseum, gasspriser, oljepriser, utstillingene ved oljemuseet, Statfjord, prosjekt Nordsjødykking og om Stavanger 2000 utsmykkingsprosjekt ved oljemuseet.
Årbok 1998
Les artikler
Årboken har artikler om «oljå» på museum, geologisk utforskning, statlig styring av oljeetableringer, byggearbeider oljemuseet, Kjeringholmens historie, formidlingsutfordringer og om dokumentasjon og formidling.
Årbok 1997
Les artikler
Årboken har artikler om byggearbeid for oljemuseet, oljemuseets utstilling, innsamlingspolitikk, internasjonal teknologiformidling og norsk industri, vingeklippingen av Statoil og om undervurdert energirikdom.
Årbok 1996
Les artikler
Årboken har artikler om undersøkelse av norsk kontinentalsokkel, utbygging av Frigg-satellittene og Ekofisktanksaken.
Årbok 1995
Les artikler
Årboken har artikler om norsk oljespråk, etablering av oljevirksomhet i Stavanger og utbygging av Friggfeltet.
Årbok 1994
Les artikler
Årboken har artikler om pionerselskapene Elf og Phillips, Sagas problembrønn 2/4-14, Nordøst Frigg og om Statoils materiallaboratorium på Forus.
Årbok 1993
Les artikler
Årboken har artikler om Norpipe og om polsk oljehistorie.
Årbok 1992
Les artikler
Årboken har artikler om grenselinjer i Nordsjøen, Heimdalfeltet og om arkitektkonkurranse for nytt bygg til Norsk Oljemuseum.
Årbok 1991
Les artikler
Årboken har artikler om oljeøkonomi, Phillips pionerer og om unitisering av Friggfeltet.
Årbok 1990
Les artikler
Årboken har artikler om Norsk Oljemuseum, oljepolitikk og om valg av Stavanger som norsk oljehovedstad.