2 – Småskoletrinnet 2 – Småskoletrinnet

Undervisningstilbud
Alle våre opplegg er gratis.

Foto: Esther van Hulsen

Dinosaurene og deres verden

Hvordan så dinosaurene ut? Hvor levde de? Hva spiste de? Hvordan var deres verden forskjellig fra vår? Og kanskje viktigst av alt: Hvorfor døde de ut?

Dinosaurer fasinerer både store og små. Bli med inn i dinosaurenes verden og bli kjent med noen av dem!

Undervisningsopplegget vil bli gjennomført som en alderstilpasset omvisning.

Varighet: 45 minutt

Tilbudet er knyttet til museets midlertidige dinosaurutstilling, «Oljens øyenvitner», og er tilgjengelig fra februar til september 2022.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg

Barn med hjelm i borebua på oljemuseet. Foto: NOM/ Jan A. Tjemsland
På jobb i borebua på oljemuseet. Foto: Jan A. Tjemsland, Norsk Oljemuseum.

Oppdag museet!

For første til fjerde klasse tilbyr Norsk Oljemuseum en spennende aktivitetsomvisning i museet. Gjennom aktivitet lærer de yngste både om oljehistorien, oljeteknologi og hvordan det er å ha «oljå» som arbeidsplass.

Klassen deles i to grupper og barna blir kledd opp i «ekte» arbeidstøy. For den ene gruppen er det tid for lek og moro i museets egen lekeplattform, Småtroll. Her får alle prøve seg som helikopterpilot, boredekksarbeider, mannskap på forsyningsskip eller kranfører.

Den andre gruppen starter på en aktiviserende tur rundt i museet. Barna blir tatt med på mange av de fascinerende tingene som foregår på en oljeplattform – fra helikopterturen ut til plattformen til å få prøve seg som borer på boredekket. Høydepunktet vil nok for de fleste allikevel være rutsjeturen i evakueringsstrømpen!
Etter omvisningen bytter gruppene plass.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg

Foto: Paul Hogstad, Norsk Oljemuseum

Direktørens nøkler – matteundervisning uten tall

Det nye undervisningsopplegget, Direktørens nøkler, er matematikkundervisning uten tall. Gjennom å løse ulike oppgaver, jakter elevene på nøkler til en skattekiste, og på veien lærer de ulike matematiske begreper. Opplegget lanseres høsten 2021 og passer for de yngste klassetrinnene. 

NB! Av praktiske årsaker vil ikke dette undervisningsopplegget være tilgjengelig høsten 2022.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg

Hvor høy er Troll A-plattformen og hvilket land har høyest CO₂-utslipp i verden. Finn svaret under «Rekordjakt» på Norsk Oljemuseum. Foto: Norsk Oljemuseum.

Rekordjakt!

Hvor tung er egentlig verdens største offshore borekrone, hva er den høyeste oljeprisen per fat til nå og hvilket land slipper ut mest CO₂ per innbygger? Oljehistorien er full av rekorder. På Norsk Oljemuseum kan elevene jakte på 12 rekorder, samtidig som de får en rundtur i museets utstilling og blir litt kjent med oljehistorien.

Opplegget krever at man kan lese og gå litt på egenhånd i museet. Opplegget kan gjerne kombineres med et besøk i lekeplattformen, Småtroll, og/eller et ekstra stopp ved museets mest spesielle gjenstander og modeller.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg