2- Småskoletrinnet 2- Småskoletrinnet
Barn med hjelm i borebua på oljemuseet. Foto: NOM/ Jan A. Tjemsland
På jobb i borebua på oljemuseet. Foto: Jan A. Tjemsland/NOM

Undervisningstilbud
Alle våre opplegg er gratis.

Oppdag museet!

For første til fjerde klasse tilbyr Norsk Oljemuseum en spennende aktivitetsomvisning i museet. Gjennom aktivitet lærer de yngste både om oljehistorien, oljeteknologi og hvordan det er å ha «oljå» som arbeidsplass.

Klassen deles i to grupper og barna blir kledd opp i «ekte» arbeidstøy. For den ene gruppen er det tid for lek og moro i museets egen lekeplattform, Småtroll. Her får alle prøve seg som helikopterpilot, boredekksarbeider, mannskap på forsyningsskip eller kranfører.

Den andre gruppen starter på en aktiviserende tur rundt i museet. Barna blir tatt med på mange av de fascinerende tingene som foregår på en oljeplattform – fra helikopterturen ut til plattformen til å få prøve seg som borer på boredekket. Høydepunktet vil nok for de fleste allikevel være rutsjeturen i evakueringsstrømpen!
Etter omvisningen bytter gruppene plass.

Tilbudet er gratis, beregn inntil to timer på besøket.
Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet
: bestilling av skoleopplegg

Last ned informasjonsark (pdf-format)

Med overlevelsesdrakt er du klar for sikkerhetstrening i "Katta-stroferommet". Foto: Fredrik Ringe
Med overlevelsesdrakt er du klar for sikkerhetstrening i «Katta-stroferommet». Foto: Fredrik Ringe

Finn svaret!

Fjerde klasse kan blir med på opplegget Finn svaret!

Finn svaret! er et aktivitetsark som tar deg med på en rundtur i museet. Arket inneholder spørsmål fra utstillingene som du skal finne svar på, og du må skrape deg fram til riktig svar.

Hva skjer: Klassen får en kort forklaring til opplegget og går på egen hånd rundt i museet. Det er tid til å se film, prøve «Katta-stroferommet» og redningsstrømpen.

Opplegget varer en time. Som alle andre undervisningsopplegg, er også dette gratis for skoleklasser. Vi tilbyr dette opplegget i mai og juni.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg