2 – Småskoletrinnet 2 – Småskoletrinnet

Undervisningstilbud
Alle våre opplegg er gratis.

Barn med hjelm i borebua på oljemuseet. Foto: NOM/ Jan A. Tjemsland
På jobb i borebua på oljemuseet. Foto: Jan A. Tjemsland/Norsk Oljemuseum.

Oppdag museet!

For første til fjerde klasse tilbyr Norsk Oljemuseum en spennende aktivitetsomvisning i museet. Gjennom aktivitet lærer de yngste både om oljehistorien, oljeteknologi og hvordan det er å ha «oljå» som arbeidsplass.

Klassen deles i to grupper og barna blir kledd opp i «ekte» arbeidstøy. For den ene gruppen er det tid for lek og moro i museets egen lekeplattform, Småtroll. Her får alle prøve seg som helikopterpilot, boredekksarbeider, mannskap på forsyningsskip eller kranfører.

Den andre gruppen starter på en aktiviserende tur rundt i museet. Barna blir tatt med på mange av de fascinerende tingene som foregår på en oljeplattform – fra helikopterturen ut til plattformen til å få prøve seg som borer på boredekket. Høydepunktet vil nok for de fleste allikevel være rutsjeturen i evakueringsstrømpen!
Etter omvisningen bytter gruppene plass.

Tilbudet er gratis, beregn inntil to timer på besøket.
Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet
: bestilling av skoleopplegg

 

Hvor høy er Troll A-plattformen og hvor tung er verdens tyngste borekrone. Finn svaret på «Rekordjakt» på Norsk Oljemuseum. Foto: Norsk Oljemuseum.

Rekordjakt!

Hvor tung er egentlig verdens største offshore borekrone, hva er den høyeste oljeprisen per fat til nå og hvilket land slipper ut mest CO₂ per innbygger? Oljehistorien er full av rekorder. På Norsk Oljemuseum kan elevene jakte på 12 rekorder, samtidig som de får en rundtur i museets utstilling og blir litt kjent med oljehistorien.

Opplegget krever at man kan lese og gå litt på egenhånd i museet. Opplegget kan gjerne kombineres med et besøk i lekeplattformen, Småtroll, og/eller et ekstra stopp ved museets mest spesielle gjenstander og modeller.

Tilbudet er gratis, beregn inntil to timer på besøket.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg