02 – Småskoletrinnet 02 – Småskoletrinnet

Undervisningstilbud
Alle våre opplegg er gratis.

Barn med hjelm i borebua på oljemuseet. Foto: NOM/ Jan A. Tjemsland

På jobb i borebua på oljemuseet. Foto: Jan A. Tjemsland, Norsk Oljemuseum.

Oppdag museet!

For første til fjerde klasse tilbyr Norsk Oljemuseum en spennende aktivitetsomvisning i museet. Gjennom aktivitet lærer de yngste både om oljehistorien, oljeteknologi og hvordan det er å ha «oljå» som arbeidsplass.

Klassen deles i to grupper. For den ene gruppen er det tid for lek og moro i museets egen lekeplattform, Småtroll. Her får alle prøve seg som helikopterpilot, boredekksarbeider, mannskap på forsyningsskip eller kranfører.

Den andre gruppen starter på en aktiviserende tur rundt i museet. Barna blir tatt med på mange av de fasinerende tingene som foregår på en oljeplattform – fra helikopterturen ut til plattformen til å få prøve seg som borer på boredekket. Høydepunktet vil nok for de fleste allikevel være rutsjeturen i evakueringsstrømpen!

Etter omvisningen bytter gruppene plass.

Beregn inntil to timer på besøket.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg

Foto: Paul Hogstad, Norsk Oljemuseum

Direktørens nøkler – matteundervisning uten tall

Det nye undervisningsopplegget, Direktørens nøkler, er matematikkundervisning uten tall. Gjennom å løse ulike oppgaver, jakter elevene på nøkler til en skattekiste, og på veien lærer de ulike matematiske begreper. Opplegget lanseres høsten 2021 og passer for de yngste klassetrinnene. 

NB! Av praktiske årsaker vil ikke dette undervisningsopplegget være tilgjengelig våren 2023.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg

Hvor høy er Troll A-plattformen og hvilket land har høyest CO₂-utslipp i verden. Finn svaret under «Rekordjakt» på Norsk Oljemuseum. Foto: Norsk Oljemuseum.

Rekordjakt!

Hvor tung er egentlig verdens største offshore borekrone, hva er den høyeste oljeprisen per fat til nå og hvilket land slipper ut mest CO₂ per innbygger? Oljehistorien er full av rekorder. På Norsk Oljemuseum kan elevene jakte på 12 rekorder, samtidig som de får en rundtur i museets utstilling og blir litt kjent med oljehistorien.

Opplegget krever at man kan lese og gå litt på egenhånd i museet. Opplegget kan gjerne kombineres med et besøk i lekeplattformen, Småtroll, og/eller et ekstra stopp ved museets mest spesielle gjenstander og modeller.

Beregn inntil to timer på besøket.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg