1 – SFO og barnehager 1 – SFO og barnehager
Aktivitetsomvisning med hjelm og arbeidsjakke. Foto: Jan A. Tjemsland/NOM
Aktivitetsomvisning med hjelm og arbeidsjakke. Foto: Jan A. Tjemsland/Norsk Oljemuseum.

For SFO-er og barnehager tilbyr vi aktivitetsomvisning i museet.

Klassen deles i to grupper og barna blir kledd opp i «ekte» arbeidstøy. For den ene gruppen er det tid for lek og moro i museets egen lekeplattform, Småtroll. Her får alle prøve seg som helikopterpilot, boredekksarbeider, mannskap på forsyningsskip eller kranfører.

Den andre gruppen starter på en aktiviserende tur rundt i museet. Barna blir tatt med på mange av de fascinerende tingene som foregår på en oljeplattform – fra helikopterturen ut til plattformen til å få prøve seg som borer på boredekket. Høydepunktet vil nok for de fleste allikevel være rutsjeturen i evakueringsstrømpen!
Etter omvisningen bytter gruppene plass.

Tilbudet er gratis, beregn inntil to timer på besøket.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet:
bestilling av skoleopplegg

Foto: Shadé B. Martins, Norsk Oljemuseum.

Bli med på jobb under vann. For SFO-er og barnehager tilbyr vi nå også aktivitetsomvisninger i vår temporære utstilling «På jobb under vann». Møt aquanauten, maseroboten, arbeidsroboten og støvsugeren, som alle er på jobb under vann! Kanskje får du også øye på en slange?

Omvisningen kan gjerne kombineres med et besøk i lekeplattformen «Småtroll» eller et besøk ved tegnebordet der barna blant annet kan fargelegge sånt man finner i havet – enten det er ting som er på jobb eller liv i havet. Bruk gjerne litt tid på å se etter disse figurene i utstillingen vår.

Større klasser vil bli delt i to grupper der den ene gruppa dykker ned i «På jobb under vann», mens den andre gruppa besøker «Småtroll» eller tegnebordet. Vi bytter etter halvgått tid.

Tilbudet er gratis, beregn inntil to timer på besøket.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg

Hvor høy er Troll A-plattformen og hvor tung er verdens tyngste borekrone. Finn svaret på «Rekordjakt» på Norsk Oljemuseum. Foto: Norsk Oljemuseum.

Hvor tung er egentlig verdens største offshore borekrone, hva er den høyeste oljeprisen per fat til nå og hvilket land slipper ut mest CO₂ per innbygger? Oljehistorien er full av rekorder. På Norsk Oljemuseum kan elevene jakte på 12 rekorder i en rekordjakt, samtidig som de får en rundtur i museets utstilling og blir litt kjent med oljehistorien.

Opplegget krever at man kan lese og gå litt på egenhånd i museet. Opplegget kan gjerne kombineres med et besøk i lekeplattformen, «Småtroll», og/eller et ekstra stopp ved museets mest spesielle gjenstander og modeller.