01 – SFO og barnehager 01 – SFO og barnehager

Undervisningstilbud
Alle våre opplegg er gratis.

Aktivitetsomvisning med hjelm og arbeidsjakke. Foto: Jan A. Tjemsland/NOM

Aktivitetsomvisning med hjelm og arbeidsjakke. Foto: Jan A. Tjemsland/Norsk Oljemuseum.

Aktivitetsomvisning

Klassen deles i to grupper og barna blir kledd opp i «ekte» arbeidstøy. For den ene gruppen er det tid for lek og moro i museets egen lekeplattform, Småtroll. Her får alle prøve seg som helikopterpilot, boredekksarbeider, mannskap på forsyningsskip eller kranfører.

Den andre gruppen starter på en aktiviserende tur rundt i museet. Barna blir tatt med på mange av de fascinerende tingene som foregår på en oljeplattform – fra helikopterturen ut til plattformen til å få prøve seg som borer på boredekket. Høydepunktet vil nok for de fleste allikevel være rutsjeturen i evakueringsstrømpen!
Etter omvisningen bytter gruppene plass.

Tilbudet er gratis, beregn inntil to timer på besøket.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet:
bestilling av skoleopplegg

Hvor høy er Troll A-plattformen og hvor tung er verdens tyngste borekrone. Finn svaret på «Rekordjakt» på Norsk Oljemuseum. Foto: Norsk Oljemuseum.

Rekordjakt

Hvor tung er egentlig verdens største offshore borekrone, hva er den høyeste oljeprisen per fat til nå og hvilket land slipper ut mest CO₂ per innbygger? Oljehistorien er full av rekorder. På Norsk Oljemuseum kan elevene jakte på 12 rekorder i en rekordjakt, samtidig som de får en rundtur i museets utstilling og blir litt kjent med oljehistorien.

Opplegget krever at man kan lese og gå litt på egenhånd i museet. Opplegget kan gjerne kombineres med et besøk i lekeplattformen, «Småtroll», og/eller et ekstra stopp ved museets mest spesielle gjenstander og modeller.

Tilbudet er gratis, beregn inntil to timer på besøket.

Bestilling skjer ved å fylle ut og sende inn skjemaet: bestilling av skoleopplegg