Museet i bokform for 30. gang Museet i bokform for 30. gang
Publisert: 18. juni 2020 Oppdatert: 18. juni 2020
Oljemuseet har en lang tradisjon i å gi ut årbøker. I 2019-utgaven, som akkurat er klar, kan du lese om petroleumsnæringen i den nye klimalandskapet, oljeleting, historier om ting og om det nye museumsmagasinet.
Dansere under åpningen av det nye museumsmagasinet fronter årboken for 2019. Foto: Marie von Krogh
Print Friendly, PDF & Email

Norsk Oljemuseum ga ut den første årboken i 1990, lenge før museet åpnet på Kjeringholmen i Stavanger. 2019-utgaven er dermed den 30. årboken i Oljemuseets historie.

– Årboken er er viktig kanal for å formidle museets arbeid med dokumentasjon og forskning, sier forsker og historiker Trude Meland.

Ti artikler mellom to permer

Hun har ledet redaksjonskomiteen og hatt ansvar for å få årboken utgitt. I den ferske årboken er det samlet ti artikler som alle er nært knyttet til museets arbeid det siste året.

De handler om petroleumsnæringen i lys av klimakrisen, museets samling av gjenstander og Oljemuseets nye museumsmagasin i Dusavika. I tillegg er letevirksomheten og subseahistorien tema for hver sin artikkel.

Ansikt utad

–Gjennom årboken viser vi fram hva museet handler om og hva vi jobber med. Den er på mange måter museets trykte ansikt utad, sier Trude Meland.

Oljemuseets årbok publiseres i digital utgave her etterhvert. Hvis du vil holde boken i hendene når du leser, er den å få kjøpt i museumsbutikken på museet.