Hva er Draugen? Hva er Draugen?
Publisert: 7. november 2016 Oppdatert: 23. januar 2017
Draugen-feltet er blitt et nasjonalt kulturminne – og kan snart sidestilles med både stavkirker og forrige århundres vannkraftverk! I et treårig prosjekt skal Norsk Oljemuseum dokumentere og formidle alle sider ved Draugen-feltet – fra de første prøveboringene i 1980 til byggingen og den arkitektoniske utformingen. Vi skal samle inn og bevare alle typer materiale for å gi folk i dag – og i fremtiden – en mulighet for å forstå mer om livet på Draugen. Foto, film, magasiner, bøker, tekniske tegninger, rettsdokumenter, gjenstander, aviser, radio og fjernsyn – alt er av interesse. Vi skal dokumentere arbeidslivet, sikkerhet, og vi skal ta vare på alle de små og store historiene til de som har arbeidet på og med Draugen.
Draugen – en kjempe på et bein.
Draugen – en kjempe på et bein. Foto: A/S Norske Shell
Print Friendly, PDF & Email

Norske Shell var og er operatør for Draugen-feltet og Kristiansund var byen som fikk både oljebase og driftsorganisasjonen – og nye arbeidsplasser. Hvordan klarte byen på Nordmøre å tilpasse seg et liv som oljeby? Også Kristiansunds historie fra 1970-tallet til i dag skal innlemmes i den store fortellingen av Draugen.

Alt – både fortellingene og kildene – skal bli tilgjengelig for publikum gjennom et eget nettsted som lanseres høsten 2018.

Visste du forresten at det finnes fargerike korallrev i Norskehavet, like ved Draugen? Det er en av historiene i Kulturminne Draugen.