To nye utstillinger åpnet i januar To nye utstillinger åpnet i januar
Publisert: 31. januar 2018 Oppdatert: 3. april 2018
To nye utstillinger har allerede åpnet på Norsk Oljemuseum i år. "Nerver av stål" forteller om rørledningsnettet av stålrør på havbunnen, som sørger for gass til Europa. "Oljeliv / Offshore ID" forteller nære historier om å leve to liv, på jobb offshore og hjemme på land.
Print Friendly, PDF & Email

Aldri før har Norsk Oljemuseum hatt en så offensiv start på året. I løpet av en uke i januar åpnet to nye utstillinger på museet.

«Nerver av stål»

Visste du at det ligger 8800 kilometer med tykke stålrør på havbunnen mellom installasjoner i havet, prosessanlegg på land og mottaksterminaler på kontinentet og i Storbritannia?

Utstillingen eller installasjonen «Nerver av stål» forteller den detaljerte historien om dette imponerende nettet av nødvendige nerver til Europa – som frakter gass fra norsk sokkel til husholdninger, industri og transport for mange millioner europeere hver dag, hele året.

Gassco-direktør Frode Leversund avduker installasjonen «Nerver av stål». Foto: Jan Inge Haga

Rørledningsnettet, prosessanlegg og mottaksterminaler sørger for sikker eksport og trygg levering av norsk gass. Nettet har vokst fram gjennom mer enn 40 år. Nå ligger det rør på havbunnen tilsvarende distansen Stavanger – Tokyo.

Utstillingen på oljemuseet er realisert i samarbeid med Gassco og inngår som en permanent installasjon i museets basisutstilling.

Vri på hjulet og følg utbyggingen av rørledningsnettet, rør for rør fra 1977 og fram til i dag. Foto: Jan Inge Haga

«Oljeliv / Offshore ID»

18. januar åpnet dokumentarutstillingen «Oljeliv / Offshore ID», utarbeidet av fotograf Marie von Krogh og filmskaper Sigmund Trageton i samarbeid med Norsk Oljemsuem.

Utstillingen består av 41 fotografier, et sammensatt filmuttrykk og en VR-opplevelse. Alt dette dreier seg rundt temaet av/på, om å leve to liv, hjemme på land og på jobb offshore.

Publikum studerer noen av de vel 40 bildene fotograf Marie von Krogh har valgt ut til utstillingen «Oljeliv / Offshore ID». Foto: Jan Inge Haga

Utstillingen skal vises i temporærområdet på Norsk Oljemuseum fram til høsten 2018.

Fotograf Marie von Krogh får blomster av museumsdirektør Finn E. Krogh under utstillingsåpningen 18. januar. Foto: Jan Inge Haga

Se denne smakebiten av en film og kjenn på stemningen i utstillingen: