Viser skoleprosjekt om Stavanger og oljen Viser skoleprosjekt om Stavanger og oljen
Publisert: 11. mai 2023 Oppdatert: 29. juni 2023
En elevutstilling utført av 4. trinn på International School of Stavanger (ISS) blir i tiden framover å finne på en vegg ved Norsk Oljemuseums bibliotek. 
Print Friendly, PDF & Email

Elever fra International School of Stavanger (ISS) under åpningen av utstillingen sin. (Foto: Shadé B. Martins, Norsk Oljemuseum)

Elevene på 4. trinn er i 9-10 årsalderen og har tatt mange teknikker i bruk for å fortelle om skolen og byen sin, og hvordan olje og gass har påvirket utviklingen av Stavanger-området. Her finnes tidslinjer, kart, fortellinger og annet som elevene har jobbet med på skolen.

«Dere har gjort en fremragende jobb, og presentasjonen av skoleprosjektet er flott», sa museumsdirektør Finn E. Krogh da han åpnet utstillingen sammen med rundt 35 elever samt lærere og foreldre denne uken. 

Elevene studerer et kart hvor hver nasjon som er representert på ISS har fått en pin.  (Foto: Leif Harald Halvorsen, Norsk Oljemuseum)

«Olje- og gassindustrien er hovedgrunnen til at Stavanger ble utviklet til den internasjonale byen den er i dag, og dere – elever, lærere og foreldre – er alle en del av det store internasjonale samfunnet i Stavanger», fortsatte Krogh.

Entusiastiske elever viste fram sine arbeider sammen med lærere og foreldre. Publikum som ønsker å se skoleutstillingen, finner den i museets andre etasje ved inngangen til biblioteket. Der vil den være tilgjengelig gjennom hele sommerperioden.

Tegninger, tekster, ordskyer og annet er å finne i skoleutstillingen på veggen ved museets bibliotek. (Foto: Leif Harald Halvorsen, Norsk Oljemuseum)