Til alle barnehage- og skolelærere: Bli med og bak til pepperkakebyen Til alle barnehage- og skolelærere: Bli med og bak til pepperkakebyen
Publisert: 12. november 2021 Oppdatert: 29. november 2021
Bak din skole eller barnehage og lever byggverket på Oljemuseet tirsdag 23. eller onsdag 24. november!
Pepperkakebyen trenger skoler og barnehager. Er du lærer, la elevene bake til byen! Foto: Kristian Jacobsen/Stavanger Aftenblad
Print Friendly, PDF & Email

Er du lærer i barnehage eller skole?

Da håper vi du vil ta dine elever med deg og bake til Aftenbladets pepperkakeby på Norsk Oljemuseum.

Innlevering

Pepperkakebyen skal stå klar fra første helgen i advent. For å få det til, må byggverkene leveres inn på museet tirsdag 23. eller onsdag 24. november, mellom kl. 15 og 19.

Pepperkakehusbaking kan gjøres som en del av undervisningen. Vi vet om lærere som har brukt konstruksjon av hus som matteoppgaver for elevene, for eksempel.

Det kan selvsagt også være en koselig ettermiddagsaktivitet for vennegrupper i klassen som klassekontaktene kan organisere. Tips dem gjerne om det!

Bidrag til ferietilbud

Aftenbladet bidrar med 250 kroner for hvert hus som leveres inn til pepperkakebyen. I år er det Røde Kors Rogaland – Ferie for alle som er mottaker av den veldedige gaven.

Det betyr at pepperkakehusbaking også hjelper barn og unge som ellers ikke har mulighet til å dra på ferie med sine familier, til å få kjekke ferieopplevelser.

Pepperkakeby-besøk

I hele desember er alle skoler og barnehager velkommen til museet for å se på årets pepperkakeby, som vi håper og tror skal bli minst like julemagisk som tidligere år.

Det er lurt å booke tid på forhånd. Da unngår vi at det blir alt for mange på en gang i byen vår. Bookingen kan du gjøre her.

Vi håper å se mange skoler og barnehager i pepperkakebyen dette året.

Julestemning i sentrum

Og husk at hele Stavanger sentrum og Kjeringholmen vil ose av god julestemning i desember. Her blir det skjøytebane ute, og altså pepperkakeby inne.

Håper vi ses!