Årets pepperkakeby er åpen i hele desember Årets pepperkakeby er åpen i hele desember
Publisert: 29. november 2021 Oppdatert: 13. januar 2022
Årets pepperkakeby er større og mer imponerende enn noen gang. Ta turen inn på Oljemuseet, gjennom den snødekte juletreskogen og inn i den magiske pepperkakebyen! Julestemningen varer i hele desember.
Toget har fast plass mellom alle de fantasifulle husene i pepperkakebyen. Foto: Jarle Aasland/Stavanger Aftenblad
Print Friendly, PDF & Email

Aftenbladets pepperkakeby på Oljemuseet imponerer de besøkende.

Hvordan går det an å bygge en superskummel ailien, et natrutro Ullandhaugtårn, en fullsatt DNB Arena eller selveste Julenissens juleverksted på Nordpolen i pepperkakedeig?

Det spør de seg, de som besøker pepperkakebyen!

En superskummel ailien med coronavirus og andre pester og plager strødd rundt seg troner i utkanten av årets pepperkakeby. Foto: Jarle Aasland/Stavanger Aftenblad

Kreative byggverk og koselige småhus

Pepperkakebyen imponerer med kreative byggverk, og heldigvis er det plass til mange, mange koselige, små hus, hytter, kafeer, skoler, telt og andre flotte fantasibyggverk også.

En fullsatt ishockey-arena er blant de mange imponerende pepperkakebyggverkene i årets pepperkakeby på Oljemuseet. Foto: Jarle Aasland/Stavanger Aftenblad

Rekordstor pepperkakeby

Hele 286 byggverk utgjør årets pepperkakeby, og det er ny rekord for Aftenbladets pepperkakeby. Aldri før har så mange bidrag blitt levert inn. Det er flott for byen, og det er supert for mottakeren av den veldedige gaven fra Aftenbladet. I år gitt den til Røde Kors Rogaland, Ferie for alle.

Byens bakere bidrar til godt formål

Under åpningen av pepperkakebyen, første søndag i advent, overleverte konstituert Aftenblad-redaktør Tarald Aano en sjekk på 71.500 til organisasjonen som sørger for ferietilbud for familier som trenger det.

Pepperkakeby-ordfører åpnet byen

Ordfører Kari Nessa Nordtun åpnet Aftenbladets pepperkakeby på Oljemuseet første søndag i advent. Foto: Jarle Aasland/Stavange Aftenblad

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er selvsagt ordfører i pepperkakebyen også. Og hun hyllet bakerne under åpningen. -Pepperkakebyen ligner litt på vår egen by, mener hun og trakk blant annet fram byggverk som St. Petrikirka, svømmehallen og en drømmeutgave av nye Kvernevik skole.

Jul på Kjeringholmen

I år er det mer julestemning enn noen gang i og rundt Oljemuseet på Kjeringholmen.

Utenfor museet er det mulig å spenne på seg skøytene og seile rundt på den store, fine skøytebanen Stavanger sentrum har satt opp. Her er det juletresalg og matvogner.

Inne på Oljemuseet sprer pepperkakebyen julestemning og julelukt, hver dag fram til jul.

Pepperkakebyen, og resten av museet, er åpen hver dag fra kl. 10. Mandag, tirsdag, fredag og lørdag til kl. 16, onsdag, torsdag og søndag til kl. 18.