Bli med og bygg pepperkakebyen Bli med og bygg pepperkakebyen
Publisert: 26. oktober 2017 Oppdatert: 6. november 2017
Det blir ikke jul uten at Pepperkakebyen er på plass. I år skal den tradisjonsrike og stemningsfulle pepperkakebyen flytte inn på oljemuseet. Vi håper mange, mange vil være med å bake!

Pepperkakebyen skal vokse fram til en stemningsfull og vinterfin utstilling på Norsk Oljemuseum. Den åpner, tradisjonen tro, første søndag i advent. 3. desember skal det gnistre av julestemning på museet.

Fantastiske hus

Men for at det skal skje, trengs det mange flotte, fine, fantastisk fantasifulle hus.

Derfor håper vi at du, din familie, din arbeidsplass, ditt fotball-lag, ditt kor, din klasse eller barnehage vil være med å bygge den største og fineste pepperkakebyen Stavanger-publikummet noen gang har sett.

Byggverket kan selvsagt være et hus, en borg, en bro, et slott, et stabur, en butikk, en skole eller kanskje rett og slett en oljeplattform. Kanskje vil du bygge et kjent byggverk, eller du vil heller konstruere ditt eget praktbygg.

Fantasi og pågangsmot

Alt som trengs er pepperkakedeig, en kjevle, en steikeovn, litt knekk – sammen med en god posjon fantasi og pågangsmot.

Husene leveres inn på Norsk Oljemuseum tirsdag 28. november og onsdag 29. november mellom kl. 15 – 19.

Pepperkakebyen bygger i år på et samarbeid mellom Stavanger Aftenblad og Norsk Oljemuseum og her på museet ser vi virkelig fram til at den gode julestemningen skal innta utstillingen.

Bygg for en god sak

Aftenbladets pepperkakeby har tradisjon for å støtte gode formål. Så også i år: For hvert pepperkakehus som leveres inn til ppperkaebyen, gis det 200 kroner til Kirkens Bymisjons arbeid.