Pepperkakebyen gnistret i julestemning Pepperkakebyen gnistret i julestemning
Publisert: 26. oktober 2017 Oppdatert: 2. januar 2018
Pepperkakebyen var i desember på plass - og for en flott by! I 2017 flyttet den tradisjonsrike og stemningsfulle pepperkakebyen inn på oljemuseet. Her var det vinternatt-stemning og imponerende pepperkakebyggverk av alle slag.
Print Friendly, PDF & Email

Pepperkakebyen vokste seg fram til en stemningsfull og vinterfin utstilling på Norsk Oljemuseum. Den åpnet, tradisjonen tro, første søndag i advent.

Mer enn 2500 besøkende tok turen innom oljemuseet denne søndagen. Da gnistret det av julestemning på museet og den gode julestemningen varte helt til nyttår.

Fantastiske hus

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø, for anledningen pyntet med ordførerkjede i pepperkake, åpnet pepperkakebyen.

Med på åpningen var også museumsdirektør Finn E. Krogh og Aftenbladets sjefredaktør Lars Helle. Pepperkakebyen var i 2017 bygd i  samarbeid mellom Stavanger Aftenblad og Norsk Oljemuseum.

Ordfører Christine Sagen Helgø åpner pepperkakebyen, med god hjelp av smånisser fra Sandnes kulturskoles juniorkor. (Foto: Anders Minge/Stavanger Aftenblad)

Bygg for en god sak

Aftenbladets pepperkakeby har tradisjon for å støtte gode formål. Så også i 2017: For hvert pepperkakehus som leveres inn til pepperkakebyen, gis det 200 kroner til Kirkens Bymisjons arbeid.

Byen består av hele 247 byggverk. Aldri før har så mange bidratt til pepperkakebyen. Dermed blir den veldedige gaven også rekordstor når den overleveres Kirkens Bymisjon til støtte for arbeidet de gjør.

Åpent i hele desember

Pepperkakebyen var en del av utstillingen på Norsk Oljemuseum fram til nyttår. Besøkende til museet fikk altså også mulighet til å gå inn i pepperkakebyen.

Museet hadde hyggelige julepriser på inngangsbilletten. Alle barn under 12 år gikk gratis, ungdom, studenter og pensjonister betalte halv pris, voksenbilletten kostet 100 kroner.

Museet hadde langåpnet på torsdager i desember, fra kl. 10 – 19. Andre dager var det normal åpningstid, fra 10 – 16 mandag til lørdag og 10 – 18 på søndager.