Tid for å bake til pepperkakebyen! Tid for å bake til pepperkakebyen!
Publisert: 13. november 2023 Oppdatert: 13. november 2023
Nå er det tid for å bake til Aftenbladets pepperkakeby på oljemuseet!
Fra åpningen av Pepperkakebyen 2022. Foto: Leif Harald Halvorsen/Norsk Oljemuseum
Print Friendly, PDF & Email

Alle som ønsker å levere hus eller andre kreasjoner i pepperkakedeig, kan gjøre det tirsdag 28. og onsdag 29. november mellom klokken 15.00 og 19.00 på oljemuseet.

Litt praktisk informasjon til alle pepperkakebakere: Det er lov å bruke fantasien, og vi tar både i mot små og store byggverk, men husk at det du lager må kunne flyttes på! Unngå dessuten å feste huset til underlaget, slik at det er lettere for oss å plassere det ut i utstillingen. Det er fint om du bruker såkalt bakelim (baking glue) eller smeltet sukker til monteringen, framfor annen lim, selv om det ikke skal spises!

I år har vi innledet et samarbeid med Stavanger-bedriften Topp Sopp som etter endt utstilling ved årsskiftet vil benytte pepperkakehus til sin produksjon.

Alle som leverer inn bidrag til byen, får diplom og premier. For hvert bidrag som kommer inn, donerer Stavanger Aftenblad 250 kroner til organisasjonen Gi en jul Stavanger.

Åpningen av Aftenbladets pepperkakeby på museet skjer samme dag som julegrana tennes i sentrum, 3. desember som er 1. søndag i advent, kl. 15.00. Stavangers ordfører Sissel Knutsen Hegdal, barnekor fra Domkirken og St. Petri og andre blir med på åpningen! Velkommen til museet på Kjeringholmen!