Undervisningsopplegget «Ned i dypet» tar utgangspunkt i museets utstilling om undervannsteknologi, og gjennom den får elevene en kort innføring i den teknologiske utviklingen. Men først og fremst får de prøve seg på praktiske oppgaver for bedre å forstå betydningen av velfungerende teknologi og innovasjon.
Undervisningsopplegget knyttes til kompetansemål i naturfag og samfunnsfag, og passer for elever på 7. trinn og oppover.
Teknologi i dypet
Teknologisk utvikling har vært avgjørende for den norske olje- og gassproduksjonen. For å kunne hente opp olje og gass er det nødvendig å være nede på havbunnen. I pionertiden var dette risikofylt dykkearbeid, noe som satte grenser for hvor dypt det var mulig å produsere olje og gass.
Ved hjelp av fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV-er) og annen undervannsteknologi har oljeproduksjonen blitt billigere, sikrere, mer miljøvennlig og mer effektiv.
Ny teknologi har gjort det mulig å erobre stadig nye havdyp, teknologi som også kan bli viktig for arbeidet med grønn energi.
Teoretisk og praktisk
Elevene arbeider med teoretiske oppgaver om temaet i den nye utstillingen «Ned i dypet». De får dessuten prøve seg på praktiske oppgaver, både som ROV-er og som dykkere/dykkeledere.
Vi håper at de praktiske oppgaven skal være en morsom inngang til økt forståelse av utfordringene knyttet til arbeid under vann.
Alle undervisningsopplegg på Oljemuseet er gratis, så også dette.
Opplegget varer i 1 ½ time.