Kom og lær om teknologi – bli med «Ned i dypet» Kom og lær om teknologi – bli med «Ned i dypet»
Publisert: 7. oktober 2021 Oppdatert: 7. oktober 2021
Ta med klassen til Oljemuseet for å lære om teknologi! Et helt nytt undervisningsopplegg passer for elever fra 7. trinn og oppover.
Utstillingen Ned i dypet er en fascinerende ramme rundt undervisningsopplegget om teknologi. Foto: Shadé B. Martins/NOM

Det nye undervisningsopplegget «Ned i dypet» tar utgangspunkt i museets utstilling om undervannsteknologi og gjennom den får elevene en kort innføring i den teknologiske utviklingen. Men først og fremst får de prøve seg på praktiske oppgaver for bedre å forstå betydningen av velfungerende teknologi og innovasjon.

Undervisningsopplegget knyttes til kompetansemål i naturfag og samfunnsfag, og passer for elever på 7. trinn og ungdomstrinnet.

Teknologi i dypet

Teknologisk utvikling har vært avgjørende for den norske olje- og gassproduksjonen. For å kunne hente opp olje og gass er det nødvendig å være nede på havbunnen. I pionertiden var dette risikofylt dykkearbeid, noe som satte grenser for hvor dypt det var mulig å produsere olje og gass.

Ved hjelp av fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV-er) og annen undervannsteknologi har oljeproduksjonen blitt billigere, sikrere, mer miljøvennlig og mer effektiv.

Ny teknologi har gjort det mulig å erobre stadig nye havdyp, teknologi som også kan bli viktig for arbeidet med grønn energi.

Bli med Ned i dypet – i et nytt undervisningsopplegg om teknologi. Foto: Shadé B. Martins/NOM

Teoretisk og praktisk

Elevene arbeider med teoretiske oppgaver om temaet i den nye utstillingen «Ned i dypet». De får dessuten prøve seg på praktiske oppgaver, både som ROV-er og som dykkere/dykkeledere.

Alle undervisningsopplegg på Oljemuseet er gratis, så også dette.

Opplegget varer i 1 ½ time.

Les mer om våre skoleopplegg her.