Ny utstilling: «Klima for endring» åpner 7. mai Ny utstilling: «Klima for endring» åpner 7. mai
Publisert: 20. mars 2019 Oppdatert: 27. mai 2019
Klimaendringene kommer til å føre endringer med seg for oss alle. Det er hovedtema for den helt nye klima- og energiutstillingen på Norsk Oljemuseum. 7. mai åpner "Klima for endring".
Print Friendly, PDF & Email

Klimaendringene angår oss alle og de er nært knyttet til Norsk Oljemuseums fortelling. Derfor er det viktig for museet å kunne åpne en helt ny utstilling om energi- og klimautfordringene.

En slags jordklode er sentrum i den nye klima- og energiutstillingen «Klima for endring».

Utstillingsåpning med debatt

7. mai åpner den nye utstillingen. Da kommer klimaminister Ola Elvestuen og møter blant andre Gaute Eiterjord, Natur og Ungdom, Mari Hasle Einang, Changemaker og Hulda Holtvedt, Grønn Ungdom til debatt.

Debatten arrangeres rett etter utstillingsåpningen, fra kl. 17 tirsdag 7. mai.

Les mer om debatten, som Norsk Oljemuseum arrangerer i samarbeid med Kåkå, Kverulantkatedralen her.

Utfordringen

80 prosent av de enorme mengdene energi verden bruker, kommer fra fossile energikilder som kull, olje og gass. Energi er helt nødvendig i alt vi gjør i et moderne samfunn. Men forbruket av fossile energikilder har ført til klimaendringer som vi nå ser konsekvenser av over hele verden.

Klimaendringene berører livet på jorda. Derfor er jordkloden i flere former og fasonger sentral i utstillingen «Klima for endring».

Det trengs et klima for endring

Det trengs et klima for endring. Global oppvarming må avta og helst stanse på 1,5 – 2 grader for å unngå uhåndterlige konsekvenser for menneskeheten.

Norsk Oljemuseums nye utstilling «Klima for endring» tar for seg fem områder hvor endringer må komme. Det frie markedet, internasjonalt samarbeid, teknologi og fornybar energi, for Norge og for hver og en av oss, vil endringer trenge seg på eller komme. Noen vil kanskje være til det gode, andre vil man ikke sette pris på.

Elementene er i snart på plass. Alt skal være klart til åpning 7. mai.

Faglige og økonomiske støttespillere

«Klima for endring» er utarbeidet av Norsk Oljemuseums egen stab, i samarbeid med og med innspill fra en lang rekke ulike fagfolk. Utstillingen er finansiert av museet selv, Olje- og energidepartementet og Equinor gjennom programmet Morgendagens helter.