Pepperkakebyen 2021 – større enn noen gang? Pepperkakebyen 2021 – større enn noen gang?
Publisert: 4. oktober 2021 Oppdatert: 13. januar 2022
Kan årets pepperkakeby på Oljemuseet bli større enn noen gang? Kan vi sammen greie å lage enda mer og koseligere julestemning? Bli med og bak ditt pepperkakehus til pepperkakebyen!
Ordfører Kari Nessa Nordtun åpnet Aftenbladets pepperkakeby på Oljemuseet første helgen i advent i fjor. Kan årets by bli enda mer julete? Foto: Shadé B. Martins/NOM
Print Friendly, PDF & Email

Aftenbladets pepperkakeby skal også i år åpne på Oljemuseet første helgen i advent. I år er åpningen søndag 28. november.

Pepperkakebyen er julestemning for alle sansene. Det er duften av alle pepperkakehusene, det er synet av de imponerende, sjarmerende og morsomme byggverkerkene, det er lyden av begeistrede unger og voksne – og julemusikken.

Alt blir bra

Vi gleder oss til årets pepperkakeby og håper du har lyst til å være med å skape den. Jo flere som blir med og baker, jo større og flottere blir pepperkakebyen.

Og alle som bidrar med byggverk, er også med å gi en gave til et skikkelig godt formål.

Alt blir bra-regnbuen var et optimistisk innslag i pepperkakebyen i 2020. Nå kan vi vel slå fast at det stort sett har gått bra. Hva vil du bake til pepperkakebyen i år? Foto: NOM

Du trenger slett ikke være konditor eller mesterbaker! Pepperkakebyen har plass til alle typer byggverk, bare de er laget av pepperkakedeig.

Jonathan Brakestad besøkte pepperkakebyen sammen med mormor tilbake i 2019. Velkommen igjen i år, begge to! Foto: Kristian Jacobsen/Stavanger Aftenblad

Julemagei – bak alene eller sammen

På Oljemuseet er vi allerede i gang med å forberede oss på årets pepperkakeby. Sammen med Stavanger Aftenblad, begynner vi å få planene klare.

I år håper vi ekstra mange vil kjenne på julegleden ved å gå sammen med venner, kolleger, i familien, i klassen og barnehagen eller bare helt på egen hånd og skape litt julemagi i pepperkakeversjon.

Bakefrist 24. november

Bakefristen kan lett komme som julekvelden på kjerringa. Byggverkene må nemlig leveres inn på Oljemuseet tirsdag 23. eller onsdag 24. november.

Da lover vi å ha byen gnistende klar til første adventshelg. Da er vi sikker på at Oljemuseet, og hele byen vil ose av den deiligste julestemning.

Pepperkakehus til inspirasjon for årets bakere. Vi håper du vil bidra med ditt byggverk til byen!