Bak et bidrag til pepperkakebyen Bak et bidrag til pepperkakebyen
Publisert: 3. november 2022 Oppdatert: 28. november 2022
Bli med og bak til Aftenbladets pepperkakeby! I år blir pepperkakebyen større og mer innholdsrik enn noen gang, og du er hjertelig velkommen til å bidra!
Fra pepperkakebyen et tidligere år. Foto: Jarle Aasland, Stavanger Aftenblad
Print Friendly, PDF & Email
Foto: Kristian Jacobsen, Stavanger Aftenblad

Om noen få uker skal Aftenbladets pepperkakeby ta form, og byggerne – det er dere! For å realisere byen trengs det mange fantasifulle og kreative bidrag. Vi håper at små og store bakere har lyst til å bli med. Alle innkomne bidrag får sin plass i pepperkakebyen, som  hvert år har tusenvis av besøkende.

Innlevering
Innlevering av pekkerkakehus finner sted tirsdag 22. og onsdag 23. november mellom klokken 15:00 og 19:00.  Husk at huset må kunne flyttes på, og pass på at det tåler litt! Det er absolutt en fordel om det er et frittstående hus som ikke henger fast i underlaget, siden det skal inngå i en stor by!

Om du lurer på om det absolutt må være et hus, så er svaret at det er lov å bruke fantasien så lenge kreasjonen er hjemmebakt.  Vi ønsker å skape en innholdsrik og stemningsfull pepperkakeby. En  jury vil vurdere bidragene og dele ut priser i en rekke kategorier, så det er bare å slippe kreativiteten løs!

Åpning 
Pepperkakebyen blir åpnet av Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun første søndag i advent, 27. november, kl. 15:00. Publikum er hjertelig velkomne til å være til stede på åpningen, og det blir korsang og førjulsstemning.

Pepperkakebyen vil være utstilt på Norsk Oljemuseum ut desember, og museet vil ha disse åpningstidene i perioden:

  • Mandager, tirsdager, fredager og lørdager: kl. 10:00-16:00
  • Onsdager, torsdager og søndager: kl. 10:00-18:00

Barn under 12 år har gratis inngang.

Årets formål
For hvert bidrag som kommer inn til pepperkakebyen, donerer Aftenbladet 250 kroner. I år går donasjonen til den frivillige organisasjonen Gi en jul Stavanger, som bidrar med julemiddag og gaver til familier som virkelig trenger det.

Da gjenstår det bare å si klar, ferdig, bak! Lykke til med baking og pynting, så håper vi at vi ser deg med et ferdig pepperkakehus på oljemuseet  22. eller 23. november mellom 15:00 og 19:00.

Vi byr da på kakemenn og brus til alle som kommer med sine pepperkakehus til byen!