Oljemuseet slår alle besøksrekorder Oljemuseet slår alle besøksrekorder
Publisert: 5. september 2019 Oppdatert: 5. september 2019
Vi kan se tilbake på nok en sommersesong med flott besøk.
Vi jubler for godt besøk
Vi ansatte jubler for godt besøk. Takk til alle våre gjester!
Print Friendly, PDF & Email

Høster er kommet og på Norsk Oljemuseum kan vi se tilbake på en sommersesong med rekordstort besøk.

12 prosent flere har besøkt museet denne sommeren, sammenlignet med fjoråret – som også var en rekordsommer.

Fra mai til ut august har hele 79 000 gjester fra inn- og utland storkost seg i museets utstillinger. Og besøket har passert 100 000 gjester så langt i 2019.

Vi har til og med hatt et frieri på boredekket. (Han sa ja!)

Frieri på boredekket.
Anne-Kathrin + Claus er sant <3

Tilreisende og er interessert i å lære mer om historien om petroleumsindustrien i Norge. Vår nye utstilling «Klima for endring» har blitt godt mottatt.

Regionen har hatt en god utvikling tilreisende besøkende. Våre besøkende er en god blanding av unge voksne til godt voksne og barnefamilier. Interessant er det å se at det er plattformmodellene i museets utstilling som blir fotografert mest.

Besøket av individuelle gjester, altså de som kommer enkeltvis og på eget initiativ – ikke i grupper, har gått opp mest i sommer.

Barn og unge fikk ny bildequiz å bryne seg på nå i sommer. Det har vært en fornøyelse å se hvor aktive familiene er i arbeidet med å løse oppgavene sammen. I tillegg har vi selvsagt de alltid populære aktivitetene med klatre- og lekeplattformen Småtroll, katastroferommet og redningsstrømpen.

Takk til alle interesserte og hyggelige gjester som har valgt å besøke museet. Vi ser frem til en fin og travel høst med mange nye aktiviteter og gode menneskemøter.

Aktiviteter utover høsten:
Allerede søndag 8. september har vi åpent hus med Geologiens dag,
19. september er det klart for festkveld på museet med Oljeselskap, som arrangeres i samarbeid med Forskningsdagene,
25. oktober markerer vi at det er 50 år siden Ekofisk-feltet ble funnet med lansering av Industriminne Ekofisk og utstillingsåpning og når desember kommer, kan du glede deg til årets mest julemagiske opplevelse – Aftenbladets pepperkakeby, bare for å nevne noe.

Velkommen!