Bli med og bygg årets pepperkakeby Bli med og bygg årets pepperkakeby
Publisert: 16. oktober 2020 Oppdatert: 16. oktober 2020
29. november skal Aftenbladets pepperkakeby åpne på Norsk Oljemuseum. Bli med og bak et hus til en av byens fineste juletradisjoner!
Domkirken var selvsagt på plass i Pepperkakebyen 2019. Foto: Kristian Jacobsen/Stavanger Aftenblad

Pepperkakebyen skal stå klar første søndag i advent, 29. november. Gjennom hele desember skal den spre julestemning over små og store besøkende.

Mormor og barnebarn koser seg i Pepperkakebyen. Foto: Kristian Jacobsen/Aftenbladet

Varm juletradisjon – ekstra viktig i år

På Oljemuseet gleder vi oss til igjen å kjenne den gode lukten av pepperkaker, til barnehagegrupper og skoleklasser kommer marsjerende inn med stor fryd, til besteforeldre og barnebarn kommer ens ærend og til vennegjenger går gjennom gatene i pepperkakebyen og beundrer de imponerende, de skakke og de søte byggverkene.

I det merkelige året 2020, tenker vi at det er ekstra viktig å holde fast ved de gode, samlende juletradisjonene og museet forbereder trygge besøk for alle som ønsker å besøke pepperkakebyen.

Bak ditt bidrag til byen!

For at det skal skje, må mange bakere i sving! Årets pepperkakeby trenger mange byggverk for å bli en by. Det trengs pepperkakeskoler, pepperkakebarnehager, pepperkakekirker, småhus og store hus, fantasibygg og realistiske pepperkakekopier av virkelige hus og byggverkt.

Oppfordringen er dermed klar: Samle en liten del av familien, en vennegruppe, noen kolleger eller gå i gang på egen hånd – og bak ditt bidrag til årets pepperkakeby!

Pepperkakebyen skal igjen skape julestemning på museet. Foto: Shadé B. Martins

Ha bygget klart til 24. – 25. november

Små, koselige byggverk er like bra som store, sett fantasi og kreativitet i sving, så Aftenbladets pepperkakeby blir like magisk i år og!

24. og 25. november er det innlevering av pepperkakehus til pepperkakebyen. Det skjer på Oljemuseet mellom kl. 15 og 19 disse dagene.