Bli med og bygg årets pepperkakeby Bli med og bygg årets pepperkakeby
Publisert: 16. oktober 2020 Oppdatert: 17. november 2020
Siste helgen i november skal Aftenbladets pepperkakeby åpne på Norsk Oljemuseum. Bli med og bak et hus til en av byens fineste juletradisjoner!
Domkirken var selvsagt på plass i Pepperkakebyen 2019. Foto: Kristian Jacobsen/Stavanger Aftenblad
Print Friendly, PDF & Email

Pepperkakebyen skal stå klar første helgen i advent. Gjennom hele desember skal den spre julestemning over små og store besøkende.

Mormor og barnebarn koser seg i Pepperkakebyen. Foto: Kristian Jacobsen/Aftenbladet

Varm juletradisjon – ekstra viktig i år

På Oljemuseet gleder vi oss til igjen å kjenne den gode lukten av pepperkaker, til barnehagegrupper og skoleklasser kommer marsjerende inn med stor fryd, til besteforeldre og barnebarn kommer ens ærend og til vennegjenger går gjennom gatene i pepperkakebyen og beundrer de imponerende, de skakke og de søte byggverkene.

I det merkelige året 2020, tenker vi at det er ekstra viktig å holde fast ved de gode, samlende juletradisjonene og museet forbereder trygge besøk for alle som ønsker å besøke pepperkakebyen.

Bak ditt bidrag til byen!

For at det skal skje, må mange bakere i sving! Årets pepperkakeby trenger mange byggverk for å bli en by. Det trengs pepperkakeskoler, pepperkakebarnehager, pepperkakekirker, småhus og store hus, fantasibygg og realistiske pepperkakekopier av virkelige hus og byggverkt.

Oppfordringen er dermed klar: Samle en liten del av familien, en vennegruppe, en skoleklasse , en kohort, noen kolleger eller gå i gang på egen hånd – og bak ditt bidrag til årets pepperkakeby!

Bedrifter kan vinne annonsepakke verdt 70.000 kr

En jury vil kåre de flotteste og mest sjarmerende byggverkene. Ekstra gjev er bedriftspremien. Den bedriften som vinner prisen for beste pepperkakehus, får en annonsepakke i Stavanger Aftenblad til en verdi av 70.000 kroner.

Pepperkakebyen skal igjen skape julestemning på museet. Foto: Shadé B. Martins

Ha bygget klart til 24. – 25. november

Små, koselige byggverk er like bra som store, sett fantasi og kreativitet i sving, så Aftenbladets pepperkakeby blir like magisk i år og!

24. og 25. november er det innlevering av pepperkakehus til pepperkakebyen. Det skjer på Oljemuseet mellom kl. 15 og 19 disse dagene.