Barnehager og skoler er velkommen til museet Barnehager og skoler er velkommen til museet
Publisert: 11. mai 2020 Oppdatert: 28. mai 2020
Oljemuseet er åpent og har god plass til grupper fra skoler og barnehager. Våre verter og pedagoger byr på morsomme og lærerrike oppgaver og aktiviteter.
Fra ustillingen "På jobb under vann".
Print Friendly, PDF & Email

På Oljemuseet er alle velkommen! Ikke minst gleder vi oss til å få grupper og klasser fra barnehager og skoler på besøk. Når museet nå er åpent igjen, er vi klare til å ønske velkommen med nye quizer, aktiviteter og undervisningsopplegg, tilpasset alder og klassetrinn.

Gratis skole- og barnehagebesøk

Museet har åpent hver dag fra 10 – 16. Vi har lagt til rette for at smitteverntiltak ivaretas på en god måte. Derfor ber vi også om at skoler og barnehager avtaler besøket i forkant. Send oss en mail, så finner vi en tid med god tumleplass i museet.

Skoler og barnehager besøker museet gratis.

Aktiviteter inne og ute

Møt denne spennende typen i «På jobb under vann».

Noen av aktivitetene i museet er avstengt for å ivareta godt smittevern. Men til erstatning kan vi tilby aktiviteter i den spennende utstillingen «På jobb under vann» for de minste.

Gå opp og ut på taket av plattformen og skli ned redningsstrømpen – hvis du tør. (Foto: Shadé B. Nartins/NOM)

Ute kan man rutsje i redningsstrømpen og inne er nye aktivitetsark og undervisningsopplegg klare for vitebegjærlige gjester.

Undervisning i klima og historie

Vi tilpasser gjerne undervisningsoppleggene våre til mindre grupper og har tilpasset undervisningstilbudene for å ta hensyn til smittevern.

Lær om klimaendringene på Norsk Oljemuseum. (Foto: Marie von Krogh)

«Klima for endring» er et undervisningopplegg om energihistorie og klimaendringer. Det finnes både for grupper som vil besøke museet og i en digital versjon som kan brukes av elever på mellomtrinnet, ungdomstrinnet og videregående elever. Les gjerne mer om tilbudet til skoler her.

Samtidshistorie er tema «I oljens fotspor» og vil gruppen eller klassen snuse på litt av alt museet har å by på, er opplegget «På sporet!» midt i blinken.