Aktive dager på Oljemuseet i høstferien Aktive dager på Oljemuseet i høstferien
Publisert: 4. oktober 2021 Updated: 21. oktober 2021
Vil du ha en lærerik og morsom dag for hele familien i høstferien? Da kan du ta turen til Oljemuseet i Stavanger sentrum!
Aktivt og morsomt, det kan et besøk på Oljemuseet være. Foto: Shadé B. Martins/NOM
Print Friendly, PDF & Email

Har du noen gang prøvd en skikkelig overlevelsesdrakt? Tør du rutsje ned en ekte redningsstrømpe? Eller har du kjørt en ordentlig undervannsdrone helt selv?

Slike opplevelser kan du få om du tar en tur på Oljemuseet på Kjeringholmen i Stavanger sentrum i høstferien.

Museet er åpent hver dag fra 10-16, søndager fra 10-18.

Nærmeste du kommer en plattform

Norsk oljevirksomhet foregår ute i havet, ofte på dypt vann, langt fra land. Få av oss har mulighet til å reise dit. Oljemuseet er derfor det nærmeste du kommer et besøk offshore.

Her kan du gå rundt på et boredekk, både inne og ute, du kan rutsje mange meter ned en retningsstrømpe, nyte høstsola eller kjenne på sjøsprøyten.

Plattformene i havet, rett utenfor Oljemuseet, er det nærmeste de fleste av oss kommer et besøk på en oljeplattform. Foto: NOM

Dykk ned under vann

I Oljemuseets aller nyeste utstilling «Ned i dypet» får du nærmest følelsen av å bli med ned på havbunnen, der teknologi i verdensklasse styrer produksjon av olje og gass.

Undervannsteknologi kalles Norges romfartseventyr, fordi avanserte operasjoner styres på steder mennesker ikke kan oppholde seg.

Utstillingen tar deg med på en reise fra verdensrommet, ned i havet, inn i reservoarene i havbunnen, gjennom teknologien og ender opp med å se framover mot framtidens næringer i havet.

Anders Opedal, konsernsjef i Equinor, sto for åpningen av den nye utstillingen «Ned i dypet» på Oljemuseet. Foto: Rune Egenes/NOM

Kjør undervannsdrone selv

Den gule dronen på vei ned i dypet. Bli med og se hva dronen ser. Foto: Rune Egenes/NOM

Enda nærmere subsea-eventyret kommer du hvis du blir med våre dronekjørere. Hver dag i høstferien (mandag til søndag) kl. 13 skal vår engen undervannsdrone gå i vannet – og du kan få prøvekjøre den helt selv. Vi må ta et lite forbehold om vær og bølger.

Quizer og spill

Hvis du vil ha enda større utfordring, kan du selv gå på jakt rundt om i museet for å løse oppgavene i en helt ny quiz eller du kan prøve deg på utfordrende pusleoppgaver.

Selvsagt kan du rusle rolig rundt, lese, se filmene i utstillingen og ta inn fortellingen om den norske olje- og gasshistorien. Vi tror ganske sikkert du vil komme ut og ha lært noe nytt.