Kom på kunnskapsfesten Oljeselskap! Kom på kunnskapsfesten Oljeselskap!
Publisert: 14. september 2018 Oppdatert: 24. september 2018
Tre ordførerkandidater utfordres på klimadilemmaer, skuespiller Marianne Holter forteller sitt eget oljeeventyr om en pappa på plattform, ta energihistorien i sjumilssteg og se hvor lett det er å lage plast.
Rykende og blå velkomstdrikk under fjorårets Oljeselskap. Hvordan blir årets velkomst? Kom på Oljeselskap 20. september og se selv! Foto: Marie von Krogh
Print Friendly, PDF & Email

Torsdag 20. september håper vi å se deg på vår årlige kunnskapsfest Oljeselskap. Da kan du oppleve magien i museet og få påfyll av kunnskap i en og samme kveld.

Klima, oppvekst, ting og tang

Oljeselskap, som er en del av Forskningsdagene, har har mye å by på. Kvelden dreier rundt tre temaer: Oppvekst med oljen, energi- og klimahistorien og museets samling av spennende og rare ting. Korte foredrag, konkurranser og en politiker-utfordring er blant det som står på menyen denne festkvelden.

Sjekk dette programmet

  • Hvordan var det å vokse opp i skyggen av Alexander Kielland-ulykken. Marie Smith-Solbakken, UiS-professor i historie forteller.
  • Oljeliv – sett gjennom kameraene til fotograf Marie von Krogh og filmskaper Sigmund Trageton.
  • Oljeungen og skuespilleren Marianne Holter forteller sin historie om en barndom med pappa i Nordsjøen.
  • Tilgang på energi er essensielt for all utvikling. Kristin Øye Gjerde, seniorforsker på Norsk Oljemuseum går gjennom energihistorien med sjumilssteg.
  • Gleden ved naturen og ved hyttelivet er typisk norsk. Finn Arne Jørgensen, professor i miljøhistorie ved UiS betrakter miljøhistorien sett fra den norske hytten.
  • Plast er et utrolig materiale. Det kan brukes til nesten alt – og kanskje til alt for mye. Men vet du hvor lett du kan lage din egen plast? Museumspedagogene Paul Hogstad og Elin Rosnes viser hvordan.
  • Klimaendringene krever at vi tenker nytt om energibruken vår. Det vil sette oss foran mange vanskelige valg. Ordførerkandidatene Kari Nessa Nordtun (Ap), Eirik Faret Sakariassen (SV) og John Peter Hernes (H) tar utfordringen og stiller opp for å ta stilling til klimadilemmaer.
  • Museer tar vare på ting. Det er selve egenarten ved et museum. Oljemuseets samling inneholder små ting, store ting – og noen temmelig rare ting. Vi viser deg noen av dem.

Gratis museumsopplevelse

Vi åpner dørene kl. 19 torsdag 20. september. Det er gratis adgang til hele museet og servering fra Bølgen & Moi i utstillingen.

Velkommen – håper vi ses!