Sommeråpent museum Sommeråpent museum
Publisert: 31. mai 2018 Oppdatert: 24. september 2018
1. juni startet den offisielle sommersesongen på museet. Det betyr at museet har åpent hver dag klokken 10.00 til 19.00, så det er god tid til å både nyte solen og besøke museet.
Print Friendly, PDF & Email

Sommerens aktiviteter for barn er blant annet bilde-quiz, en sporløype både inne i museet og i Geoparken, utkledning og våre populære spill. Aktivitetene varierer i løpet av sommerperioden. Leke- og klatreplattformen er en populær lekeplass for de minste.

Filmen «Oljeunge» – om hvordan det er å vokse opp i nær kontakt med oljeindustrien, en fortelling som vekker følelser, minner og maner til mimring – vises hele dagen.
Filmen om et dykk i Nordsjøen vises også. Hvordan foregår et dykk? Den opplevelsen kan du være i nærheten av å få oppleve her.

Får du besøk av utenlandske gjester? Alt i museet er både på norsk og engelsk – og vi har veivisere på 11 ulike språk. Historien om norsk petroleumsindustri interesserer mange.
Hvordan fungerer oljefondet? Hvorfor ble det opprettet?
Hvordan takler vi dilemmaet om olje og klima- miljøvern?
Dette kan du få svar på i museets utstillinger.

Vi anbefaler også et besøk på taket av boredekket. Her får du nærheten til sjøen og nydelig utsikt over havnebassenget. Opplevelsen av å være nær industrien blir tydelig hvis en supplybåt siger forbi.

Museumsbyen Stavanger

Også i år har museene i Stavanger et billett-samarbeid i sommerperioden.
Ta godt vare på museumsbilletten din. Besøker du et annet museum innen 48 timer får du 50 % rabatt ved fremvisning av billett.
Norsk Oljemuseum samarbeider med Arkeologisk museum og MUST.

Velkommen til Norsk Oljemuseum – vi skal ta godt imot dere!