Sommer på museet Sommer på museet
Publisert: 20. juni 2023 Updated: 20. juni 2023
Vi har langåpent museum i hele sommer; alle dager kl. 10-19. Velkommen til et hyggelig besøk på museet for barn og voksne.
Barn utforsker Småtroll. Foto: Justyna Stachon/Impress/Norsk Oljemuseum
Print Friendly, PDF & Email
Kjekke aktiviteter for barn i utstillingene. Foto: Justyna Stachon/Impress/Norsk Oljemuseum

Sommeraktiviteter for de minste

Vi ønsker alle velkommen til en aktiv familiedag på museet. I leke- og klatreplattformen Småtroll kan de aller minste kose seg i sommer. Der kan en klatre høyt opp i tårnet og kjøre helikopteret – eller jobbe på boredekket.

Når en er ferdig med å leke der, anbefaler vi at dere jobber sammen med bildequizen for å finne frem til hvor bildene har blitt tatt. Det er rart hvor annerledes ting ser ut om en går helt nært. Alle barn som deltar i quizen får en liten premie med seg hjem.

Barn utforsker klimautstillingen på museet.

Aktiviteter for familien sammen

I utstillingen Oljen i økonomien kan dere ta den interaktive spørrekonkurransen og få anledning til å uttale deg om hvilke valg vi bør ta med oljepengene. Skal de brukes nå eller spares til kommende generasjoner?

Videre i utstillingen kommer du til Katastroferommet. Hvem våger å gå gjennom den mørke labyrinten først – og hvem finner veien ut tryggest og raskest? Dette er en øvelse det er greit å øve seg på også hjemme.

Neste dere kommer til er boredekket. Opp en etasje finner dere redningsstrømpen. Der kan du rutsje ned en etasje. Hvem tar kortest tid ned? Dette er kjekt for både barn og voksne.

Klima for endring kommer dere til etter boredekket. Her kan du høre historien til unge mennesker som er påvirket av klimaendringene. Hva er ditt klimaavtrykk? Test deg selv.

Ned i dypet er en omsluttende filmopplevelse over 10 flater. Det er en fantastisk opplevelse! I denne utstillingen kan du teste ut flere interaktive spill.

Museumsbyen Stavanger

Vi vil gjerne at så mange som mulig skal få anledning til å besøke de flotte museene vi har i Stavanger! Hvis du viser billett fra en av museene i byen til neste museum du besøker, får du 50 % rabatt dersom besøket er innen 48 timer. I Stavanger er det hele 14 museer å besøke.