Oljemuseet er åpent igjen, hver dag fra kl. 10 – 16 Oljemuseet er åpent igjen, hver dag fra kl. 10 – 16
Publisert: 4. mai 2020 Oppdatert: 25. mai 2020
Norsk Oljemuseum åpner igjen. Onsdag 6. mai kan de første gjestene vende tilbake. Museet legger stor vekt på at det skal være trygt og sikkert for gjester og ansatte.
Mer enn 10.000 skoleelever kommer til oljemuseet hvert år. (Foto: Shadé B. Martins/Norsk Oljemuseum)
Print Friendly, PDF & Email

Etter vel åtte uker med stengte dører, åpner oljemuseet igjen for gjester onsdag 6. mai.

-Vi gleder oss til å ta imot gjester igjen. Det skal vi klare på en trygg og sikker måte, både for våre ansatte og for de besøkende, sier Siri I. Vinje, avdelingsleder for publikum og marked.

Vi jubler for godt besøk
Vi ansatte jublet for godt besøk i 2019. Nå gleder alle seg til igjen å ta imot gjester!

Noen attraksjoner må holde stengt

Oljemuseet åpner, men noen av attraksjonene i museet må holdes avstengt for å ivareta smittevernet.

Lekeplattformen Småtroll og Katastroferommet er blant de mest populære attraksjonene for unge gjester. Disse må, inntil videre, stenges og ikke være tilgjengelig for besøkende. Noen andre begrensninger, for eksempel i kinoen, må også til. Men det aller meste av museets utstillinger er åpent og tilgjengelig. Vertene i resepsjonen sørger for god informasjon slik at de besøkende skal få en fin opplevelse når de kommer.

En ny utstilling om Alexander L. Kielland-ulykken og sikkerhet i oljevirksomheten står klar for publikum.

-Hvis mange ønsker å besøke oss, må vi kanskje begrense antall gjester for å være sikre på at det er god avstand mellom folk, sier Siri I. Vinje.

Men det er hun sikker på at publikum vil ha forståelse for. Museet holder åpnet fra 10 – 16, mandag til søndag. Følg gjerne med her for oppdateringer.

Skoler og barnehager: Book tid!

Grupper fra skoler og barnehager er også velkommen, men det er viktig at de booker tid på forhånd for å sikre at det ikke er mer enn en gruppe på besøk om gangen. Send mail til booking@norskolje.museum.no for å avtale tid.

-Vi vil gjerne være med å avlaste skoler og barnehager som trenger litt ekstra plass. Små grupper kan komme til oljemuseet hvis de avtaler tid på forhånd, sier Anja W. Fremo, utstillings- og formidlingsleder.

Norsk Oljemuseum har fått veiledning fra smittevernmyndighetene før åpning og legger stor vekt på at både publikum og ansatte skal være trygge. Derfor er det plassert ut hånddesinfisering, avstandsmerking og påminnelser om å holde god avstand til andre rundt i museet.

-På denne måten håper vi å bidra til en trygg og forsvarlig, forsiktig normalisering av samfunnet, sier Anja W. Fremo.

Bølgen & Moi åpner også

Restauranten Bølgen & Moi åpner også dørene onsdag 6. mai. Der kan museumsgjester og andre gjester nå hygge seg inne og ute fra onsdag til søndag nå i oppstarten. Åpningstidene er noe redusert, så sjekk gjerne oppdatert informasjon her.