Ny fagsjef: Geolog Björn Lindberg Ny fagsjef: Geolog Björn Lindberg
Publisert: 10. april 2019 Oppdatert: 27. mai 2019
1. mars 2019 startet Björn Lindberg i jobben som fagsjef ved Norsk Oljemuseum.
Björn Lindberg er fagsjef på Norsk Oljemuseum. Foto: Shadé B. Martins/NOM
Print Friendly, PDF & Email

Björn Lindberg er 43 år, fra Stavanger, utdannet geolog i Tromsø, på Svalbard og i Erlangen i Tyskland. Han har doktorgrad i prosesser på havbunnen. Han kom til Norsk Oljemuseum fra Equinor. Der har Björn Lindberg jobbet som geolog i 14 år, sist som en del av sjefgeologens gruppe.

Lindberg har også hatt stillinger innen forskning, leting på norsk sokkel og tildelinger i forhåndsdefinerte områder (TFO) både i Harstad og Stavanger.

Store dokumentasjonsprosjekt

Fra 1. mars leder Björn Lindberg avdelingen for dokumentasjon og forskning på Norsk Oljemuseum. Noe av det avdelingen jobber mye med, er de store dokumentasjonsprosjektene, som nå Industriminne Ekofisk.

Industriminneprosjektene dokumenterer historien til utvalgte felt på norsk sokkel, i samarbeid med operatøren og lisensen, Nasjonalbiblioteket og arkivverket.

Fram mot oktober 2019, skal Industriminne Ekofisk, del ll ferdigstilles. Tidligere har fagstaben ved Norsk Oljemuseum lansert Industriminne Draugen, Valhall, Statfjord, Frigg og Ekofisk, del l.

Ta en kikk på Industriminne Draugen her.

Kuriøs relasjon

–Jeg gleder meg til å bidra min kunnskap om olje- og gassnæringen og ikke minst til å lære mye nytt, sier Björn Lindberg.

Kuriøst nok, har Lindberg jobbet nær oljemuseet tidligere. Han hadde nemlig sommerjobb på steinbruddet som leverte steinen til museets fasade. Steinen heter Barents Blue, forteller geologen, og den tas ut av et steinbrudd i Bugøynes i Finnmark.