Ny driftssjef og forsker er godt i gang på museet Ny driftssjef og forsker er godt i gang på museet
Publisert: 1. oktober 2020 Oppdatert: 21. oktober 2020
Håvard Næsje er ny driftssjef på Norsk Oljemuseum. Ole Jone Eide er er museets nye forsker. De er begge godt i gang!
Driftsjef Håvard Næsje. Foto: Shadé B. Martins/NOM
Print Friendly, PDF & Email

Håvard Næsje er andre mann i rekken av driftssjefer på Norsk Oljemuseum. Han overtar etter Johan Ørke, som går av med pensjon etter 22 år i jobben med ansvar for drift og bygg av museet på Kjeringholmen.

Håvard har lang erfaring med byggdrift, blant annet som driftsleder i DNB Arena. Han er kjent i konsert- og eventbransjen som produsent gjennom mange år og har jobbet tett med Stavanger Forum, ONS, DNB Arena og Oilers om store arrangement. De siste sju årene har Håvard vært turneleder for komiker Hans Morten Hansen.

-Jeg er veldig glad for å få jobbe i en så spennende og kunnskapsrik bedrift som Norsk Oljemuseum er. Mitt mål er å videreføre den gode standarden museet har og være innovativ på nye tekniske løsninger framover, sier Håvard Næsje.

Ole Jone Eide, historiker og forsker på Norsk Oljemuseum. Foto: Shadé B. Martins/NOM

Historiker Ole Jone Eide er ny seniorforsker på museet. Han er utdannet lektor med hovedfag i historie fra Universitetet i Bergen og har doktorgrad i lesevitenskap/historie fra Universitetet i Stavanger.

Ole Jone har forsket på den politiske rollen folkerettsjurister har hatt, han har vært førsteamanuensis på UiS og undervist i videregående skole, skrevet flere bøker, blant annet om organisasjoner både på lokalt og nasjonalt nivå.

-På Oljemuseet er jeg nå i gang med å skrive om Equinors historie og en ny versjon av industriminneplanen for olje- og gassfelt på norsk sokkel, sier Ole Jone Eide.