Håkon skal seile for oljemuseet Håkon skal seile for oljemuseet
Publisert: 31. mai 2018 Oppdatert: 2. august 2018
I slutten av juli skal Håkon Broch (20) seile inn Byfjorden på en av de 69 skutene som er en del av årets Tall Ships Races. Det skal han gjøre som medseiler for Norsk Oljemuseum. 
Håkon Broch
Print Friendly, PDF & Email

Tall Ships Races er skutefest og folkefest i Stavanger. Men det er faktisk først og fremst  et ungdomsarrangement med hovedformål å få ungdom mellom 15-25 år til å møtes i vennskapelig seilas på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn.

Samarbeidspartner

Mange unge medseilere skal om bord på skutene på ferden rundt Nordsjøen. Over Skagerrak fra Esbjerg til Stavanger er en av dem altså Håkon Broch. Han har er valgt ut til å være ambassadør for Norsk Oljemuseum og fortelle om opplevelsen underveis.

Håkon kan også ta med seg noen av de mange medseilerne fra ulike land til museet når skutene har lagt til kai i Stavanger fra 26. juli. Oljemuseet er samarbeidspartner med Tall Ships Races. Som en del av den avtalen, ønsker vi alle medseilere velkommen til museet – helt gratis – gjennom dagene de er i byen.

Historier fra havet

Den maritime historien er en viktig del av Tall Ships Races, og det er her Norsk Oljemuseum kommer inn i bildet. Vi nordmenn har alltid levd av og med havet. Da olje- og gassvirksomheten begynte å vokse fram for rundt 50 år siden, bygde den videre på sterke tradisjoner og kvalifikasjoner hos et sjøfarende folk.

Slik blir Tall Ships Races i Stavanger sentrum. (Illustrasjon: Tall Ships Races)

Området på Kjeringholmen med Geoparken og Norsk Oljemuseum blir også start- eller sluttpunkt på festivalområdet i Stavanger sentrum. Flere skuter skal ligge i Børevigå og på Holmen.

Les mer om Tall Ships Races i Stavanger her.