«Dype hemmeligheter» avløser «Jordens fortid» «Dype hemmeligheter» avløser «Jordens fortid»
Publisert: 19. april 2017 Oppdatert: 13. juni 2017
Utstillingen "Jordens fortid" har fortalt historien om geologien på norsk sokkel. Nå får utstillingen med jordkloden i taket avløsning. Fra slutten av mai skal "Dype hemmeligheter" fortelle geologien som ligger til grunn for at Norge kunne bli en olje- og gassnasjon.
Nå er det slutt for "Jordens fortid".
Print Friendly, PDF & Email

Det er et stort løft for Norsk Oljemuseum når vi nå fornyer basisutstillingen om geologi.

Historien om petroleumsgeologi er viktig i museets formidling. De geologiske forholdene på norsk sokkel er selve grunnlaget for at det i det hele tatt er mulig å finne olje og gass i havdypet utenfor Norge.

Fascinert siden 1999

Utstillingen «Jordens fortid» har fortalt historien om hvordan jorden har forandret seg gjennom flere hunder millioner år – hvordan vårt kontinet har beveget seg nordover på jordkloden og hvordan ulike dyr og planter har utviklet seg fram til vår tid.

Men alle gode fortellinger har en slutt. For «Jordens fortid» er enden her nå, etter at utstillingen har fascinert museets gjester siden åpningen i 1999.

Utstillingen er nå revet for å gi plass til en helt ny utstilling.

Bli med ned i dypet!

«Dype hemmeligheter» er den nye utstillingen om petroleumsgeologi. Det høres kanskje faglig tungt ut, men vi tror vi kan love en frisk fortelling om hvordan grunnlaget for den norske oljerikdommen ble dannet på norsk sokkel for om lag 200 millioner år siden.

Den nye utstillingen realiseres med midler fra Norsk Oljemuseums egenkapital og med støtte fra Statoils Morgendagens helter-program.

Velkommen til utstillingsåpning 31. mai.