Tidenes største pepperkakeby er åpnet Tidenes største pepperkakeby er åpnet
Publisert: 2. desember 2019 Oppdatert: 2. desember 2019
Mer enn 260 byggverk fyller årets pepperkakeby på Norsk Oljemuseum. Opplev julestemningen i hele desember.
Ordfører Kari Nessa Nordstun og ivrige barn studerer Pepperkakebyen. Foto: Kristian Jacobsen/Aftenbladet

Domkirken, et cruiseskip, Jernaldergården, mange av byens hoteller og Kannik skole er bare noen av de mange, mange fantasifulle og forseggjorte pepperkakebyggverkene som utgjør Aftenbladets pepperkakeby på Oljemuseet i år.

Domkirken er selvsagt på plass i Pepperkakebyen. Foto: Kristian Jacobsen/Aftenbladet

For tredje år på rad, er den tradisjonsrike pepperkakebyen under Oljemuseets tak. Her er det julestemning så snart man kommer innenfor dørene – når lukten av pepperkaker slår i mot en.

Stemningsfull åpning

Søndag 1. desember åpnet byen, som museumsgjestene kan oppleve helt fram til 30. desember. Stavangers nye ordfører Kari Nessa Nordtun sto for åpningen.

Ordfører, også for Pepperkakebyen, Kari Nessa Nordstun klipper julelenken og erklærer Pepperkakebyen 2019 for åpnet. Foto: Kristian Jacobsen/Aftenbladet

Aftenblad-redaktør Lars Helle overrakte mediehusets veldedige gave til Bypresten i Sandnes. Aftenbladet gir 250 kroner til en veldedig organisasjon for hver byggverk som leveres inn til pepperkakebyen. I år betyr det 65.000 kroner til Bypresten i Sandnes.

Åpent i hele desember

Pepperkakebyen og Oljemuseet er åpent hver eneste dag, med utvidet åpningstid til kl. 18 onsdager og torsdager i desember.

Mormor og barnebarn koser seg i Pepperkakebyen. Foto: Kristian Jacobsen/Aftenbladet

Museet og Pepperkakebyen er åpen fra 10 – 16 mandag, tirsdag, fredag og lørdag og 10 – 18 onsdag, torsdag og søndag. Velkommen til store og små.

Store og små hus, hytter, utedoer, borger, hoteller, veiprosjekter, sykehus, solcellenanlegg, vindmøller og slott gjør Pepperkakebyen komplett. Foto: Kristian Jacobsen/Aftenbladet

For at flest mulig skal få oppleve Pepperkakebyen best mulig, ber museet om at skoleklasser og barnehager melder fra om planlagt ankomst med en mail til booking@norskolje.museum.no