Sommer og åpent museum med aktiviteter for barn og unge Sommer og åpent museum med aktiviteter for barn og unge
Publisert: 16. juni 2021 Oppdatert: 22. juli 2021
Oljemuseet har sommeråpent hver dag kl. 10-19. I tillegg til et museumsbesøk har du godt med tid til andre aktiviteter.
Aktivt besøk på oljemuseet, for store og små
Et besøk på museet byr på aktivitet av ulikt slag. Ta turen ned redningsstrømpen, hvis du tør! Foto: Shadé B. Martins/NOM

Oljemuseet tilbyr et interessant besøk for de nysgjerrige, interaktive spill for barn og unge, filmer som berører, tester som forundrer og kjekke aktiviteter familier kan gjøre sammen.

Barn ved modellpodiet på oljemuseet. Foto: Elisabeth Tønnesen/NOM

Aktiviteter i sommer for familier

Bildequiz tar dere rundt i utstillingene – hvem finner først ut hvor bildene er tatt? Sommer er tid for å være sammen og samarbeid blir viktig. Ting ser annerledes ut når de er tatt bilde av veldig nært. Barn og unge får en liten gevinst i resepsjonen når bildequizen er ferdig.

Museet har flere interaktive spill. I utstillingen «Oljen i økonomien» kan dere teste kunnskapen om hvordan industrien har påvirket samfunnet. De som svarer riktig, får si sin mening om viktige valg for framtiden og få et glimt av hvordan inntektene fra oljevirksomheten kan komme til å utvikle seg fram mot 2050. I den nye utstillingen «Ned i dypet» utfordres dere til å sette sammen en brønnramme på havbunnen, sette opp flerfase transport av olje og gass og kjøre selvgående droner for å kartlegge havbunnen.

De som ønsker en utfordring, kan ta seg ned redningsstrømpen. En etasje ned – hvem våger, og hvem er raskest?

I utstillingen «Klima for endring» kan dere selv teste hva klimaavtrykket er. Har det endret seg under pandemien? Lær mer om FN sine klimamål og velg hvilke som er viktigst for deg.

Gjennom sommeren kan familier også følge dronekjøring under vann og aktivitetsomvisninger for barn. Følg vår Facebookside for nærmere detaljer.

Forhåndskjøp billetter her

Samarbeidspartnere i sommer

Ved besøk på et av de andre museene i Stavanger innen 48 timer etter besøk på oljemuseet, får dere 50 % rabatt på museumsbilletten på Arkeologisk museum og MUST-museene. Vis frem billetten for rabatten.

Museet er stolt partner i Barnas Rogaland. På nettsiden finner du informasjon om mange turer, flotte strender, bademuligheter og andre aktiviteter i regionen. Rogaland har mye å by på! Sjekk ut siden for å sy sammen en kjekk Rogalandsferie.

Bli med og dans!

Sammen med Visit Region Stavanger inviterer vi til sommerfest 2021. Hele museet kan være et dansegulv! Lær deg dansen på her, så inviterer vi til dans i utstillingene. Tag @norskoljemuseum, @regionstavanger, sommerfesten2021 så trekker vi en vinner i august av de som har sendt et bidrag. Vi gleder oss til å se dansen i utstillingene!