Barnas sommer: Bli med på aktive og morsomme dager Barnas sommer: Bli med på aktive og morsomme dager
Publisert: 18. juni 2020 Oppdatert: 18. juni 2020
I sommer kan barn melde seg på til spennende og aktive dager på Oljemuseet. Ferietilbudet Barnas sommer er åpent for Stavanger-unger.
Lær og lek på Oljemuseet. Barnas sommer betyr dager med interessant moro. (Foto: Marie von Krogh)

I sommer kan unger i alderen 10 – 12 år (5. – 7. klasse) få en hel dag med morsom læring og aktivitet på Norsk Oljemuseum.

I samarbeid med Stavanger kommunes Barnas sommer, holder arrangerer vi ferietilbud for ungdom.

Meld på, en dag eller en hel uke

Hele sommertilbudet og påmelding finner du her.

Hvis ungdommen er klar for et ferieopplegg over en hel uke, anbefaler vi opplegget «Lek, læring og opplevelse i sjøfarts og oljebyens historie» som Stiftelsen Engøyholmen kystkultursenter og Oljemuseet samarbeider om.

Hvis en-dags opplegg passer best, er tilbudet «En dag om geologi, klima, om å redde kloden og å redde seg selv» tingen. På Oljemuseet vil den dagen bestå i å forstå mer av geologi, klimaendringer og sikkerhet – alt på en engasjerende og morsom måte.

Barnas sommer byr på aktiv bruk av museet, for unger fra 10 – 12 år. (Foto: NOM)

Ti dager gjennom sommeren

Det kjekke sommeropplegget tilbyr vi ti dager gjennom sommeren. Meld barna på den dagen som passer best. Tilbudet ledes av en pedagog ved Norsk Oljemuseum, det er gratis for barn som bor i Stavanger kommune og varer fra kl. 10 – 14. Smittevernhensyn er godt ivaretatt.

Velg mellom disse dagene: 7. juli, 9. juli, 21. juli, 23. juli, 28.juli, 30. juli, 4. august, 6. august, 11. august og 13. august. Påmeldingen skjer via Stavanger kommunes Barnas sommer-tilbud. Minimum fem påmeldte.

Trives barna i Geoparken? Da vil sommertilbudet på Oljemuseet la dem forstå at den er mye mer enn bare en kul lekeplass. (Foto: NOM)

Eksperimenter og klimaforsøk

Eksperimenter og forsøk, bruk av mikroskop og test av redningsdrakt, er noe av innholdet dagen byr på.

Ungene får boltre seg både inne i museet og i Geoparken utenfor gjennom dagen. Basen er museets eget undervisningslaboratorium, Newton-rommet.