Nyhetsbrev fra Norsk Oljemuseum, 1 - 2016

---

Kjære museumsvenner

Velkommen til oljemuseets nye digitale nyhetsbrev. Vi har tatt et nytt steg over i den papirløse tidsalderen. Det betyr at «Petroskopet» i framtiden bare vil komme som nyhetsbrev på nett. Her vil vi formidle stort og smått av nyheter fra vår virksomhet. I 2016 har vi også fornyet museets nettside, slik at denne er blitt mer informativ og brukervennlig. Nyhetsbrevet vil komme med ujevne mellomrom og fungere som en påminnelse om hva som legges ut på hjemmesiden vår. Kom gjerne med kommentarer eller innspill til oss. Vi er alltid på utkikk etter forbedringer.

God lesning – beste hilsen

Finn E. Krogh
Direktør

---
18. desember: Gratis museumssøndag

18. desember: Gratis museumssøndag

Gratis inngang søndag 18. desember er oljemuseets julegave til byens befolkning. Velkommen til en koselig førjulsopplevelse på museet.

Read more.

---
Minner, mimring og melankoli i ny museumsfilm

Minner, mimring og melankoli i ny museumsfilm

Husker du hvordan det var da oljevirksomheten begynte å vokse seg stor? Ser du for deg Ball-gensere og de aller første mobiltelefonene fra 1980-tallet? I så fall vil den nye museumsfilmen "Oljeunge" vekke gamle minner. Er du for ung til å huske det, vil "Oljeunge" få deg til å skjønne mer av hvordan oljenæringen har endret Norge.

Read more.

---
Draugen – en kjempe på et bein.

Hva er Draugen?

Draugen-feltet er blitt et nasjonalt kulturminne – og kan snart sidestilles med både stavkirker og forrige århundres vannkraftverk!

I et treårig prosjekt skal Norsk Oljemuseum dokumentere og formidle alle sider ved Draugen-feltet – fra de første prøveboringene i 1980 til byggingen og den arkitektoniske utformingen. Vi skal samle inn og bevare alle typer materiale for å gi folk i dag – og i fremtiden – en mulighet for å forstå mer om livet på Draugen. Foto, film, magasiner, bøker, tekniske tegninger, rettsdokumenter, gjenstander, aviser, radio og fjernsyn – alt er av interesse. Vi skal dokumentere arbeidslivet, sikkerhet, og vi skal ta vare på alle de små og store historiene til de som har arbeidet på og med Draugen.

Read more.

---
På let etter de siste julegavene?

På let etter de siste julegavene?

Museumsbutikken er fylt opp med varierte varer for små og store

Read more.

---


Vi på Norsk Oljemuseum ønsker deg en riktig god jul. Vi takker alle som har besøkt oss for et godt år og ønsker velkommen tilbake i 2017.