Petroleumskartet Petroleumskartet

På petroleumskartet finner du informasjon om den norske petroleumsvirksomheten både på land og til havs.
Se introduksjons/hjelpevideo ved å klikke på banneret under:

Hjelpevideo

Bruk kartet til å finne punkter du vil vite mer om. Klikk på kartet under for å gå til petroleumskartet.

Petroleumskartet

Kartet har nettadressen http://www.petroleumskartet.no/

I menyen på venstre side kan man velge mellom informasjon om felt, rørledninger, verft og baser. Ved å velge for eksempel et felt, zoomer kartet dit og man får lenke til artikkelen om feltet.

Bruk av kartet
Bruk kartet til å  finne punkter du vil vite mer om, eller velg fra temaene til venstre. Klikk på ett av punktene i listen over for eksempel felt, og kartet vil zoome til det valgte feltet.

Navigeringsfunksjonaliteten i kartet er følgende:

Du kan panorere (flytte i kartet) ved å gjøre ett av følgende:

  • Klikk og dra kartet.
  • Klikke på pilene øverst til venstre

Flytt markøren til et sted, og bruk musehjulet for å zoome inn mot eller ut fra dette stedet. Du kan sentrere og zoome inn på et sted ved å dobbeltklikke på stedet. Til venstre i kartet er en navigeringskontroll der man kan zoome inn og ut.

Dersom det er problemer med å klikke på for eksempel et felt og få opp informasjon, kan man prøve å zomme mer inn.
Om kartet
Norsk Oljemuseum har i samarbeid med firmaet Kadme utviklet det internettbaserte informasjonskartet om olje- og gassindustrien i Norge. Kartet ble offisielt lansert under en konferanse for europeiske olje- og gass arkivinstitusjoner og oljemuseer på Norsk Oljemuseum i Stavanger den 26. mai 2011. Det nye kartet vil være til glede for så vel skoleelever, studenter, journalister – som ansatte i statsforvaltningen. Informasjonen er samlet på ett sted. Geografisk posisjon, reserver, reservoar og utvinningsstrategi, utbyggingsløsninger og infrastruktur på feltene vil være tilgjengelig. I tillegg er det linker til foto, film artikler og annen relevant informasjon.

Kartet er interaktivt der brukeren kan zoome, og velge blant lag med informasjon om blokker, lisenser, felt, rørledninger og landinstallasjoner. Informasjonslagene kan skrus av og på etter behov. Teksten er på både norsk og engelsk.